Just joined? Please introduce yourself.
Classic Edge Designs, LLC Prime Custom Cars, LLC MadMooks
Results 1 to 5 of 5

Thread: 700R4

  1. #1
    Registered Member
    Join Date
    Dec 2016

    Member #:3249
    Location
    Sahuarita (Tucson), AZ
    Posts
    100

    700R4

    As I get closer to my 56 being a driver, I've run in to a problem. I've got a 350, 700R4, 3:42 10 bolt in the car. The 700 was built over 10 years ago, and sat dry on the floor until I installed it in this car a couple of years ago. Lately, I've left my shop and drove it down the road a couple of miles several times. At first, it was late shifting an harsh. I've added some Seafoam trans additive to it. It now shifts smoothly 1-2, and 2-3, but I've never had it shift in to 4th, ever. Before I burn it up, any suggestions? The guy who built the trans has checked the TV cable and says I have it set right. He says he'll come check it.........maybe the governor?

  2. #2
    Registered Member
    Join Date
    May 2012

    Member #:625
    Posts
    1,964
    How fast are you getting up to on these trips. The way mine was built it will not hit 4th until about 45 mph.

  3. #3
    Registered Member NickP's Avatar
    Join Date
    Mar 2012

    Member #:1653
    Location
    De Queen, AR
    Posts
    3,829
    TV Cable setting is correct?

  4. #4
    Registered Member
    Join Date
    Dec 2016

    Member #:3249
    Location
    Sahuarita (Tucson), AZ
    Posts
    100
    TV cable is set ok, according to trans builder. Although no speedometer hooked up and calibrated yet, easily 45-50 mph.

  5. #5
    Registered Member NickP's Avatar
    Join Date
    Mar 2012

    Member #:1653
    Location
    De Queen, AR
    Posts
    3,829
    I understand the "According to" however I would verify it. All to often it's not.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •